MAAK UW KEUZE IN IN- EN OPBOUW GENERATOREN.

Back

WELKE TOEPASSING VOOR DE VERSCHILLENDE UITVOERINGEN ?

Een container of een voertuig genset, (verkleinwoord voor generator unit), wordt gebruikt binnen de transport- en opslagwereld, event en service toepassingen als stroomvoorziening voor o.m. zeecontainers of (paarden) trailers die een koeleenheid hebben, of voor algemene stroomvoorziening onderweg.
Maar wat is de toepassing van een genset en wat kan u hiervan van verwachten?
Dat trachten wij u hier graag uit te leggen!

WAT IS DE TOEPASSING VAN EEN MOBIELE GENSET ?

Zoals al meegegeven is de toepassing van een genset o.m. als stroomvoorziening voor een “Reefer” een zeecontainer met een koelcompressor, of een trailer voor containervervoer, voor de eerste wordt voorzien in een clip-on, die aan de voorkant van de container wordt gemonteerd, voor de tweede wordt de generator combinatie onderaan het chassis bevestigd, waarvan de eenheid niet lager komt dan de ashoogte van de trailer.
Reefers worden gebruik bij internationaal transport en opslag en worden ingezet om bederfbare goederen te vervoeren, in hoofdzaak levensmiddelen, zoals vis & vlees, maar ook groenten, medicijnen en andere zaken die temperatuurgevoelig zijn.
Op een schip worden de reefers centraal aangesloten op de generators van het zeeschip, van zodra de reefer op een trailer wordt geladen heeft deze meestal geen stroomvoorziening.
Door de reefers tijdens dit baantransport te voorzien van een generator wordt de koelcompressor van de container continu voorzien van stroom om de reefer naar de eindbestemming wordt gebracht. Anderzijds zijn er de in- en opbouwgenerators voor tal van toepassingen, denken wij daarbij aan luxueuze paardentrailers, brandweervoertuigen, eventtrailers,

Servicewagens, interventievoertuigen, maar ook, wagons, treinstellen, demobussen, enz.
Een belangrijke factor voor deze inbouwgeneratoren is meestal de vereiste om de generator zo stil mogelijk uit te voeren.
Door alle componenten in te pakken in een watermantel, wordt een uitzonderlijk resultaat bereikt van 58 dBa op 7 meter.

DRIE VERSCHILLENDE UITVOERINGEN VAN GENSETS

Wij bespreken hier het verschil tussen de undserslung, en de clip-op, voor de transportwereld van reefers, en de in of opbouw generators zoals die in een plejade van diverse toepassingen wordt gemonteerde.
Een clip-on genset heeft u waarschijnlijk onderweg wel eens zien voorbijrijden, deze hangt namelijk aan de kopse voorkant van de container.
Deze clip-ons worden aan de kopse kant van de container gehangen bovenaan de koelcompressor aanwezig op de container (reefer).
Een undserslung genset wordt gemonteerd onderaan het chassis van de vrachtwagentrailer.
Dit soort gensets zal u veelvuldig tegenkomen onderweg, veel van deze trailers zijn standaard uitgerust met een undserslung, zodat transportfirma’s niet gehinderd worden in de keuze van de op of af te halen containers aan de kade of fabriek.
De eigenschap van een undserslung genset is dat deze in weze onderaan het chassis gemonteerd blijft, deze hoeft dus bij het wisselen van een container al of niet een reefer niet vervangen te worden.
De in of opbouw gensets worden zo mogelijk onderaan het chassis gehangen of ergens in een “verloren ruimte” en hebben verschillende toepassingen.
In tegenstelling tot reefer gensets, zal u zelden dit soort generators zien, tenzij een zacht gebrom dat u kan waarnemen op een trailer of vrachtwagen die in functie staat op een werf, event, of interventie.

GEBRUIKTE TECHNOLOGIE VOOR DE JAVAC GENSETS

Belangrijk voor de toepassing op mobiele eenheden, is het beperken van het brandstofverbruik, maar zeer belangrijk zeker bij underslungs en onderbouw van gensets, dat deze IP-55 beschermingsklasse hebben, dit met het oog op het stof, regenwater en vooral ook pekel dat onvermijdelijk zeer nefast inwerkt op de levensduur van de genset.
Om dit probleem ter hoogte van de alternator te vermijden gebruiken wij standaard IP-55 units.
Deze technologie is een exclusiviteit van Javac, door de gebrevetteerde PM alternators, is er een complete afscherming van externe negatieve invloeden.
Anderzijds slaagt deze PM technologie erin om piekvermogen van niet-lineaire belasten gevoelig te verminderen, dit is vooral voor compressoren een hinderlijk probleem, waardoor de conventionele generatoren vaak over gedimensioneerd zijn.
Door de keuze aan te gaan voor een javac, bespaart men gevoelig op brandstof en onderhoud.
In tegenstelling tot Syncro alternators (Italy) die ongeveer dezelfde technologie aanwenden, hoeven de Javac alternators niet voorzien te worden van een omvormer, wat de bedrijfszekerheid gevoelig verhoogd.
Voor de motoren heeft u de keuze tussen Yanmar, kubota, Perkins, Stage V of een lagere euro norm.

De omkasting kan naar keuze gemaakt worden in Galva, ALU, RVS, of gemoffeld staal.
Voor de in en opbouw generators waar de geluidslast bepalend is, worden alle componenten ommanteld in een waterjacket.