5 jaar garantie op de TX en VX compressoren

Back

Wat is een zuigercompressor?

De oudste en meest voorkomende industriële compressor is de zuigercompressor. De zuigercompressor is een compressortype die werkt volgens het principe van de positieve verdringing. Bij een verdringingscompressor wordt lucht in een compressiekamer gezogen, waarna de luchtinlaat wordt afgesloten. Doordat het volume van de kamer steeds verder zal afnemen, wordt de lucht samengeperst. Bij het bereiken van de juiste drukverhouding, wordt de lucht via een klep afgevoerd via het uitlaatsysteem, omdat het volume van de compressiekamer reduceert. De zuigercompressor komt in zowel enkel- als dubbelwerkende variant, maar ook in oliegesmeerde of olievrije uitvoering.

Eentrapscompressor TX-serie

Eentrapscompresssoren TX serie zijn verkrijgbaar van 3 pk 220 t.e.m. 5.5 PK 220/380 veelvuldig gebruikt voor het atelier in het algemeen, waar het erop aan komt om relatief veel perslucht te voorzien.
In 220 volt verkrijgbaar met een dubbel Nano-motor met aangezogen debiet 1000 liter.
Deze hoogrenderende compressoren zijn uitermate bedrijfszeker, goedkoop in aanschaf en onderhoud, en nog steeds de meest gekochte compressoren.

Eentrapscompressor VX-serie

Tweetrapscompressoren VX serie zijn verkrijgbaar met een krachtstroommotor van 7.5 PK en 10 PK,  3x 220/380 volt.
Deze verschillen van de TX serie door hun hogere werkdruk van 12 bar (Max. 14 bar) in hoofdzaak in gebruik door werkhuizen die te maken hebben met vrachtwagenbanden met 9.8 bar bandendruk.
De hogere druk gaat ten koste van het debiet, daar 1 cilinder wordt gebruikt om de druk op te boosten naar 14 bar einddruk.

Een zuigercompressor kopen?

De Javac compressoren onderscheiden zich o.m. door het gebruik, van dikwandige ketels met een antiroestbehandeling aan de binnenzijde, die het doorroesten van de perslucht tank quasi onmogelijk maakt.

In tegenstelling tot andere fabrikanten gebruiken wij de B3/IE2 industriemotoren die met een normaal koppel de compressor aandrijven.

De TX/VX compressors zijn ook voorzien van een interbuffer, aanwezig op het persluchtvat waardoor een hoge piekbelasting zo veel als mogelijk vermeden wordt. Dit wordt belangrijk in 2022 als de elektriciteitstarieven worden gekoppeld aan het hoogste piekvermogen, en laat nu net zuigercompressoren een zeer hoge piekbelasting vormen.

De in CZ-republiek geproduceerde gietijzer compressorpompen, zijn uitgerust met concentrische kleppen wat hun toelaat om met een laag toerental toch een meer dan behoorlijk luchtopbrengst te garanderen. Dit resulteert in een hoge kwalitatieve condens arme perslucht. In tegenstelling tot de in ALU uitgevoerde compressors die zijn uitgevoerd met vlinderkleppen die een veel hoger toerental vereisen. Resultaat: meer warmteontwikkeling, deze warmte werkt negatief in op de kwaliteit van zowel de bekomen perslucht als op de duurzaamheid van de compressor.

Gemiddeld hebben de Javac TX/VX compressoren een netto afgifte rendement van 100 liter/minuut per pk-motorvermogen en bij 10 Bar. Dit is gevoelig beter dan andere zuigercompressoren.

D.m.v. koperspiraal extra gekoelde tussenleidingen en een V-pomp bekomt men een optimale koeling van opgewekte perslucht.
Alle compressoren zijn voorzien van een thermische schakelaar om de motor te beschermen.
De verrijdbare compressoren zijn voorzien van een stevig onderstel en dito wielen, wat toelaat om deze compressoren veelvuldig en eenvoudig te verplaatsen.
De compressoren worden standaard geleverd zonder een ster-driehoekschakelaar.
Om piekvermogens verder te vermijden kan u de optie nemen voor een soft starter (zie wisselstukken & accessoires).

Zuigercompressor met 5 jaar garantie

Om te genieten van de 5 jaar fabriekswaarborg dient u de eerste 50 uur de inloopolie te verwijderen met de Nanofix compressorolie. Vervolgens voert u om de 400 uur een oliewissel uit. Deze olie heeft een additief dat de metalen delen poliert en het condenswater scheidt van de olie.

Heeft u nog vragen over onze zuigercompressoren, aarzel niet ons te contacteren.