MAAK UW KEUZE IN OLIEVRIJE COMPRESSOR.

Back

Olievrije perslucht is een begrip dat voor interpretatie vatbaar is, vooreerst dient afweging gemaakt te worden voor welke toepassing men olievrije perslucht benodigd.
Het melkbedrijf, een laboratorium, ziekenhuis of een brouwerij zijn geijkt op ISO 8573-1 classe 0.
Andere toepassingen volstaan met een technische olievrije compressor van de klasse 1. (luchtzuiverheid tot 0.01 micron).
Voorts zijn er nog de volgende parameters die belangrijk kunnen zijn, o.m. het debiet, werkdruk en geluidslast van de toepassing en zullen bepalen voor welke technologie wordt gekozen. ​
Is de geluidslast belangrijk (bv tandarts cabinet) dan zal een scroll compressor de voorkeur krijgen.
Bij technische olievrije perslucht stellen wij een scroll compressor te voorzien van “foodgrade” olie, en dit in combinatie met een absorptiedroger -20 C° of zelfs -70C° aangevuld met voor en na-filters (o.m. osmose, carbon).
Het oliebad houdt alle onreine deeltjes in de filters, er zijn theoretische discussies over deze thesis tussen de verschillende grote persluchtaanbieders.
Maar is er behoefte aan een absolute olievrije perslucht met de ISO 8573-1 classe “0”, dan stellen wij de watergesmeerde schroefcompressoren voor, die zowel prijstechnisch, als naar onderhoud en duurzaamheid ver vooruit is op de conventionele teflon schroeven.
Deze zijn zeer veilig in het gebruik bij gevoelige toepassingen.
Met klasse 0 bent u er zeker van dat er absoluut geen verontreiniging de apparatuur in het persluchtnet bereikt met een totale en absolute bescherming voor al uw perslucht gevoede bedrijfsmiddelen.
Wij staan u ter beschikking bij de keuze die u stelt naar de geschikte olievrije compressor.

Heb je nog vragen, aarzel niet ons te contacteren.