Back

Een scroll compressor, heeft de perfecte balans tussen een zuiger- en een schroefcompressor, heeft een hoger rendement, gunstiger in onderhoud, minder warmteontwikkeling, een uitermate lange levensduur, kan in een 24/24 omgeving werken, en hoeft niet in onbelaste modus te werken (geen condensvorming) en vooral bijzonder geluidsarm wat in menig werkhuis zeer op prijs wordt gesteld.
Deze scroll compressor met en Iwata pomphuis (Japan) is een technologie die reeds vele jaren wordt toegepast in de airco industrie o.m. Daikin.
Javac is erin geslaagd om deze compressoren te brengen met microsmering, waardoor de levensduur op + 50.000 draaiuren zit.
De scroll compressor is uitgerust met een controller die waakt over de goede werking, en automatisch een alarmfunctie heeft voor de onderhoudsbeurt, die u ofwel zelf kan uitvoeren, ofwel door onze monteur.
M.a.w. wij zien geen reden meer om in vermogens tussen 5.5 PK en 20 PK, nog met een conventionele schroefcompressor te werken.
Er zijn 3 uitvoeringen, er zijn 2 “standalone” uitvoeringen de ene met een werkdruk van 8.5 bar, en de tweede uitvoering met werkdruk van 16 bar, die ondermeer zeer goed kan ingezet worden bij een laser, om de kosten van CO², te vermijden, hier moet u nog wel een ketel, en droger aankoppelen met de voorziene flexibles, of U kan ook opteren voor de praktische combi uitvoering, deze staat op een ketel van 270 liter (geen jaarlijkse keuring) met een gepaste condens droger, voorzien van voor- en nafilter.De Javac scroll compressoren komen in 3 uitvoeringen
1.“Stand alone” in werkdruk 8.5 bar
2.“Stand alone” in werkdruk 16 bar
3.“All in one” met werkdruk 8.5 bar

Scroll compressoren
Voor velen een nobele onbekende, en dus onbeminde technologie.
Een scrollcompressor is niets minder dan het perfecte huwelijk tussen een schroef en een zuiger compressor, zuinig en simpel als een zuiger, en stiller dan een schroef.
Een scroll compressor stopt gewoon als het vat vol is terwijl een schroef in dure vrijloop gaat om condens te vermijden.
Reken dan nog eens +20% meer rendement.
Dan is de rekening snel gemaakt.
De Scroll pomp in essentie: twee wiskundige figuren die praktisch zonder wrijving (weinig sleet) in elkaar draaien, geven dit indrukwekkend rendement.
Hierdoor krijgt u een “fluister” compressor, geeft minder warmte vrij, heeft bijgevolg een hogere levensduur, en spaart u op onderhoud.
In tegenstelling tot andere aanbieders is deze scroll compressor olie-geïnjecteerd, en dus per definitie een langere levensduur.
De volledige werking van de compressor wordt gecontroleerd door een PLC, die o.m. zorgt voor vrijloop bij de opstart en stop.
Tevens zal de compressor zichzelf uitschakelen bij een eventueel gevaar.
De olie dient ververst te worden om de 2500 werkuren samen met de olie- en luchtfilter, wat gemakkelijk kan worden uitgevoerd door de klant zelf, of indien u wenst door u of onze technische diensten.
Onze scroll compressoren zijn verkrijgbaar met een vermogen van 7.5 PK tot 20 PK, en met een werkdruk van 8.5 en 16 bar.
Er zijn twee uitvoeringen enerzijds in “stand alone” en anderzijds in een 3 in 1 combinatie.

Heb je nog vragen, aarzel niet ons te contacteren.