Back

Waar let u het beste op bij de aanschaf van een persluchtslang?

Voornaamste criteria bij aankoop van uw persluchtslangen:

  • lengte en diameter
  • persluchtkoppeling
  • maximale werkdruk
  • temperatuurbereik
  • knikbescherming

Veel bedrijven staan niet stil bij de aanschaf van een persluchtslang, en hoe belangrijk deze laatste meters perslucht wel kunnen zijn voor hun dure persluchtinstallatie…
Stel u voor:
U heeft perslucht nodig in een gekoelde ruimte of bij winterse omstandigheden, dan ontstaat al snel een onwillige slang, die afgerold zich niet plat laat liggen op de werkvloer, en die zelfs bij rubber slangen zeer stug wordt, om maar te zwijgen van het oprillen en opblazen van de slang na enige tijd van gebruik.
Met als gevolg haperende haspels en onhandige opberging en/of manipulatie van de slang.

Meer bij verfspuitbedrijven wordt de binnenzijde van de persluchtslang al snel geïrriteerd door de niet weg gefilterde oliedampen en onreinheden in de lucht, waardoor de siliconen aanwezig in zowat alle persluchtslangen oplossen aan de binnenzijde, en deze dan worden meegenomen door de perslucht, met als gevolg o.m. de bekende en vervelende “tranen” in het spuitwerk.

Waarom kiezen voor onze persluchtslangen?

Al dit soort problemen worden opgelost door de keuze te maken voor onze slangen en dito haspels, die vervaardigd zijn uit gevulkaniseerde dubbelwandige van siliconen vrije natuurrubber.

  • Blubird persluchtslangen zijn de lichtste en sterkste onder de rubberen luchtslangen.
  • De slangen zijn zeer flexibel in extreme weersomstandigheden van -50 tot +50 graden Celsius.
  • Verkrijgbaar bij ons in verschillende diameters, lengtes en met of zonder koppelingen.

  
De persluchtslangen zijn hetzij op rollen van 50 meter, of vaste lengtes van 20 meter voorzien van voorgesorteerde messing draadeinden voor montage van de persluchtkoppeling naar keuze. Of ineens in lengtes van 18 meter op een handige draadhaspel met ingenieus afrol en blokkeringssysteem voor montage aan de wand of tegen het plafond.

Wat maakt het uit als deze wat duurder uitvallen dan andere merken en aanbiedingen? Als u naast het werkcomfort ook de levensduur gevoelig verhoogt.

Daar is JAVAC zeker van zijn stuk met een fabriekswaarborg van 10 jaar op enig probleem dat zich mag voordoen tijdens het normaal gebruik van onze slangen.