Back

RETOURNEREN

Wil je (een deel) van jouw online bestelling via de de Javac webshop retourneren?
Ga naar het online retourformulier of maak gebruik van het modelformulier voor herroeping.

Heb je vragen voorafgaand aan het retourneren, dan leggen wij je hieronder graag uit hoe dit in zijn werk gaat. Je kan alles direct online in orde maken.

Bedenktijd

Bij Javac.be kan jij je tot 14 dagen beroepen op jouw herroepingsrecht, wanneer je via de website iets hebt besteld. Dit geldt bovendien voor zowel consumenten als bedrijven. Anders dus dan de wet die voorschrijft dat dit slechts consumenten betreft. Vanaf het moment van herroeping dien je jouw aankoop binnen een termijn van 14 dagen retour te zenden.

Snel geregeld

Een online aankoop retourneren? Geen probleem! Voor een snelle verwerking van jouw retourverzoek vragen wij je onderstaand formulier voor herroeping volledig in te vullen en te versturen. Je ontvangt vervolgens per e-mail een ontvangstbevestiging.

Let op: de bedenktijd is een zichttermijn, geen gebruikstermijn. Als je het aangekochte product voor meer hebt gebruikt dan nodig is om te beoordelen of je het product daadwerkelijk wenst te behouden, of als de originele verpakking is beschadigd of weggegooid, ben je aansprakelijk voor de waardevermindering. Door het gebruik of een beschadigde dan wel ontbrekende verpakking is het product namelijk niet meer in “winkelstaat”, waardoor het kan zijn dat wij minder geld terug geven. Neem even contact met ons op via het contactformulier indien je een dergelijk product wenst te retourneren. Zie ook onze algemene voorwaarden.

Retourneren

De kosten voor het terugsturen van (een deel van) jouw online bestelling zijn voor eigen rekening.

Heb je een beschadigde of incomplete levering?

Wij proberen er alles aan te doen om jouw bestelling in goede orde bij je af te laten leveren. Toch kan het zo zijn dat er een product is beschadigd of dat er iets ontbreekt. Graag adviseren wij je na ontvangst van jouw bestelling deze te controleren op eventuele schade en/of onvolledigheid. Komt de bestelling niet overeen met de op de site gecommuniceerde leveringsomvang? Is er iets fout gegaan? Vul dan uiterlijk binnen 2 maanden na ontvangst het retourformulier hieronder in. We gaan dan voor jou aan de slag om het zo snel mogelijk op te lossen.

Crediteren/terugbetalen

  • In geval van ontbinding van onze overeenkomst, volgens de algemene voorwaarden, zal Javac.be het bedrag dat jij hebt betaald zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen.
  • Eventuele oorspronkelijke verzendkosten vergoeden we wel, behoudens een eventueel gekozen duurdere verzendmethode dan de standaardverzending