TX-3 BIS Zuigercompressor

JAVAC TX-3 BIS 

Zuigercompressor
230 V | 1000 l/min | 210 kg

1.482,00

 • Als enige wereldwijd een luchtopbrengst van 1000 liter/minuut op 230 volt mono
 • Voorzien van interbuffer om piekbelasting te vermijden
 • Werkdruk 8 bar delta 10 bar, veiligheidsventielen op 12 bar
 • Uitgerust met dikwandige tank, een garantie op +30 jaar zonder doorroesten
 • 2 x 4 PK PM motor laat toe dat u slechts 16 AMP zekering nodig heeft
 • Traag lopende gietstalen pomp in V (850 tpm)
 • Relatief rustige loop met weinig lawaaihinder 72 dBa op 7 meter
 • Voorzien van 2 stevige draagwielen
 • Luchtverbindingen uitgerust met koelribben verzekert warmteafvoer
 • Voorzien van condenswater afloop onderaan de ketel
 • Uitgerust met perslucht reduceerventiel om de werkdruk eigenhandig in te stellen
 • Prestostaat van het merk condor (D)
 • Voorzien van 5 persluchtuitgangen, ondermeer een bolkraan ¾” voor groot debiet
 • 5 jaar fabriekswaarborg mits correct onderhoud
 • Compressorpomp aangedreven met V snaar
 • Weinig warmteontwikkeling van de perslucht staat garant voor een minieme condensvorming
 • Tank van 150 liter en aan de binnenzijde behandeld met een roestwerende bescherming
 • Deze zuigercompressor kan relatief lang draaien voordat de olie in het carter evaporeert
 • Deze compressor beantwoord al aan de normering op hoge piekbelasting voor de hervorming van de elektriciteitstarieven die ingaan per 01/01/2022
De TX-3 BIS , met zijn ketel van 150 liter, en vooral de capaciteit van een aangezogen volume van 1000 liter per minuut, met een werkdruk van 10 bar is deze krachtige compressor, met een extreem groot luchtdebiet de ultieme oplossing voor allen die een hoge luchtopbrengst nastreven , maar dan wel op 230 volt mono.

Het is ons inderdaad gelukt om deze compressor (die is uitgerust met 2 x 4 PK Nano-motoren, met een zeer hoge Cos Phi, wat toelaat om beide motoren simultaan) te laten draaien op een zekering van slechts 16 AMP.  Voor het zandstralen, parelstralen, al dan niet in een zandstraalkast uitgerust met een zandstraalpistool met mondstuk tot 8 mm, of het reinigen van antieke meubels, of nog het ontroesten van oud ijzer, maakt dit voor zowel de particuliere als de professionelere gebruiker, de ideale “zandstraalcompressor” , maar ook voor de meest diverse andere toepassingen waar een groot luchtdebiet noodzakelijk zijn op 230 volt mono.

Het is inderdaad niet evident om op krachtstroom 3 x 400 Volt of een benzine-aangedreven compressor (in gesloten ruimtes) in te zetten als luchtcompressor. Zoek niet verder, Javac heeft als enige al deze kwaliteiten van perslucht verenigd in 1 compressor, de TX-3 BIS.

V: Waar worden de TX-3 BIS compressors geproduceerd ?
A: In CZ-Republiek.

V: Wat houdt die garantie in van 5 jaar ?
A: Bij correct onderhoud en, juist gebruik alles, behalve verplaatsingskosten.

V: Is de garantieperiode van 5 jaar gelimiteerd in draaiuren, ?
A: In principe niet zolang de compressor wordt gebruikt waarvoor hij is voorgeschreven.

V: Waarom moet ik na 50 uur de olie verwisselen met de Nanofix olie die u voorschrijft ?
A: Na 50 uren is de pomp ingelopen en moet de inloopolie verwijderd worden en vervangen door de Nanofix olie. Deze corrigeert de bewegende delen op minuscule foutjes op het gietwerk, en corrigeert deze, zodat de bewegende delen als het ware worden gepolierd. Ook is deze olie voorzien van een waterafstotende component waardoor vermeden wordt dat de olie een mengsel aangaat van water. Deze olie is zeer belangrijk voor een lange levensduur van de compressor en is verplicht m.b.t. de garantieperiode van 5 jaar.

V: Waarom zijn deze compressoren uitgevoerd in Sahara geel ?
A: Dit is de beste kleur om eventuele olielekken vroegtijdig waar te nemen.

V: Waarom is gietstaal beter dan ALU ?
A: Gietstaal zet veel minder en langzamer uit dan ALU, waardoor koppakking problemen vermeden wordt.

V: Waarom zijn de luchtpijpen tussen pomp en ketel voorzien van koelribben ?
A: Belangrijk is dat de lucht gekoeld naar de ketel gaat om condensvorming zo veel mogelijk te vermijden. De koelribben zorgen voor een veel groter koeloppervlak.

V: Waarom weegt deze compressor 210 kg.
A: Deze is uitgevoerd met dikwandige ketel, gietstalen compressor pomp, en een B3 PM motor. Dit draagt allemaal bij aan het gewicht, dit resulteert in een duurzame gebruiksduur.

V: Hoe komt het dat deze compressor met een 2 x 4 pk toch loopt met normale zekeringen van 16 AMP.
A: Dit heeft alles te maken met de pm technologie van deze motoren, een exclusiviteit van Javac.

V: Waarom hebben de TX en VX-zuigercompressoren een klein extra keteltje ?
A: Elke compressor zou dit systeem moeten hebben. Dit laat de motor toe om te starten in zero belasting, resultaat. Uw motor gaat veel langer mee, en uw elektriciteitsverbruik daalt.

V: Ik heb vernomen dat de Electro tarieven wijzigen in 2022, iets met een Cos Phi en piekbelasting, wat is de weerslag hierop met een compressor ?
A: Zeer goede vraag ! Zoals hierboven al vernoemd, zorgt de zero belasting van de motor ervoor dat de piekbelasting bijzonder laag ligt. Vandaar ook de mogelijkheid om met een 2 x 4 PK motor te werken, in tegenstelling tot alle andere zuigercompressoren, en zeker de hoogtoerige uitvoeringen gaat de TX-3 BIS, bijzonder zuinig om met het stroomgebruik, ook zal u veel minder wonden geconfronteerd met de dure piekbelasting, dit gaat u binnenkort zwaar aangerekend worden.

V: Waarvoor dient dat torentje met 2 uitgangen ?
A: Dit is het reduceerventiel waarmee u de uitgaande perslucht kunt regelen in een bereik tussen 3 en 10 bar.

V: Kan ik mijn compressor instellen op een lagere arbeidsdruk, om energie te besparen ?
A: Ja dat kan zeker, met drukschakelaar (prestostaat) van condor (D) kan u eenvoudig uw delta instellen op de door u gewenste druk.

V: Is het belangrijk dat mijn compressor 10 bar persluchtdruk geeft ?
A: Onze TX-3 BIS is vanuit de fabriek afgesteld op 10 bar, maar dit is niet zo belangrijk. Bijna alle persluchttoepassingen zijn afgesteld op 6.2 bar of minder. Veel belangrijker is hoeveel liters per minuut deze geeft, en met een netto-opbrengst van 800 liter zit u op het maximaal mogelijke binnen een spanning van 230 volt mono.

V: Is deze compressor zwaar genoeg om te zandstralen ?
A: Hangt ervan af wat u wilt gaan doen, met een straalmondstuk van 2 à 3 mm, zal dit volstaan. Gaat u echter luchtgommen of stralen met bv de kleine Ibix ketel, met een mondstuk van 4 mm, heeft u 600 Lit/minuut nodig. Danheeft u met de TX-3 BIS de zeer goede compressor, met een debiet van 800 liter/minuut of natuurlijk uit te kijken naar een krachtstroom compressor, waar u vrijwel onbeperkt in vermogen kan gaan.

V: Is de TX-3 BIS geschikt om te worden gebruikt met persluchtmachines,
A:  Met een netto-opbrengst van 800 liter kan deze compressor de meeste machines de baas.

V: Hoe lang kan ik deze compressor gebruiken, en wat gebeurt er na continu gebruik ?
A: De DIN-norm stelt dat een zuigercompressor 7 minuten rust moet hebben, en 3 minuten werking, doordat de TX-3 BIS een traag lopende compressor is , heeft u meer ruimte, maar het blijft een zuiger compressor. Bij overmatig gebruik gaat de olie in het carter evaporeren, met gevolg dat de olie begint te “stomen” dan gaat u olielekken waarnemen, maar ook de viscositeit vermindert, waardoor er onherroepelijke schade ontstaat aan de pomp zelf (geen garantie).

V: Kan ik een verlengkabel gebruiken
A: Absoluut maar minimaal een 2.5 mm² sectie.

V: Waar kan ik deze compressor kopen?
A: Er zijn een beperkt aantal handelaars in de Benelux waar u terecht kan, wij kunnen u de dichtstbijzijnde handelaar aangeven op simpel verzoek.

V: Wat is het verschil met een directe gekoppelde compressor en een uitvoering met V-snaar ?
A: In eerste instantie een direct gekoppelde compressor doet minimaal 1500 tpm, maar ook 3000 tpm een mathematische wet geeft hoe hoger het toerental, hoe warmer de lucht, hoe meer condensvorming, en korter de werkingstijd. De TX-3 BIS doet 850 tpm, wat een veel gunstiger effect geeft op de persluchtkwaliteit.

V: Welke kleppen heeft de compressor.
A: In tegenstelling tot de meeste compressoren in de handel zijn onze pompen uitgerust met concentrische kleppen, en niet de vlinderkleppen, waar het rendement veel lager ligt en vandaar de noodzaak om een hoger toerental.

V: Is water in mijn lucht een probleem en kan ik dit voorkomen ?
A: We spreken hier over condensvorming, dit is tweeërlei, enerzijds zal u wekelijks de ketel onderaan moeten het water aflaten. Voorts is er de condensvorming in de perslucht zelf. Om hier tot droge perslucht te komen, dient u nog een extra investering te verrichten met een droger. Zie op onze site welke systemen voor u in aanmerking komen, of vraag raad aan uw verkoper.

V: Ik zie op verschillende sites olievrij compressoren, die in een batterij worden gemonteerd, en die blijkbaar ook een groot volume perslucht geven, is dit dan niet beter dan een TX-3 BIS ?
A: Opletten dit zijn membraamcompressors, met een zeer beperkte levensduur. Veel mensen hebben zich al laten beetnemen, dit soort compressoren kan onmogelijk vergeleken worden met onze TX uitvoeringen, laat ons zeggen dat wij dit catalogeren onder de noemer “speelgoed”.

V: Hoe komt het dat ik de TX compressoren niet vind bij mijn gebruikelijke leverancier waar ik mijn gereedschappen koop ?
A: U moet weten dat de meeste handelsbedrijven zijn gegroepeerd in inkoopcombinaties, en die zijn blijkbaar niet georganiseerd om 1 specifieke compressor op te nemen in hun handelsplatform. Jammer voor de mensen, die dan tevreden moeten zijn met een veel duurdere compressor met minder goede eigenschappen. De TX-3 BIS is een pareltje van techniek dat moet gevonden worden. U heeft het blijkbaar gevonden succes ermee.

V: Waarom is de prijs van de TX-3 BIS onwaarschijnlijk goedkoop toch in verhouding van zijn kwaliteit. En vergeleken met merken als Fini, Contimac, Airpress, Brown, enz. ?
A: Wij zien de TX-3 BIS als een visitekaartje. Ondertussen zijn wij marktleider met meer dan 25.000 compressoren verkocht over de laatste 20 jaar in de Benelux en ver daarbuiten. Veel mensen zijn daar uiterst tevreden van, en dit geeft aanleiding naar een grote interesse naar de rest van onze compressoren.

Ik kocht begin oktober 2015 een TX-3 bis, tot mijn verbazing was de tweede motor plots uitgevallen, ik heb mijn beklag gemaakt. Groot was mijn verbazing dat hun manager 1 dag later voor mij deur stond om de pech te verhelpen. Ik kreeg wel het schaamrood.Toen bleek dat de fout bij mij zat nl: een verlengsnoer van 1.5 mm², waardoor de krachtige motoren geen voldoende spanning kregen en de thermiek bij nr. 2 was uitgeschakeld, op 1 minuut was het geregeld, thermiek gedeactiveerd, en hij werkt u weer perfect. Mooi is dat deze interventie toch + 100 km geheel gratis was, wat een toffe firma die Javac, en het voornaamste mijn compressor werkt werkelijk zoals beschreven op hun site 100% in orde

Joris

Ik ben erg onder de indruk van de compressor TX 3 BIS

Vincent Hoveniersbedrijf Feddema

Ben zeer tevreden van mijn compressor, leuk toestel met veel debiet

Stef Restauratieshop

Beste
Vandaag met mijn tx 3 bis gewerkt. En super content.
Bedankt alvast

Edouard Gauthier

onderhoud

Javac biedt u een uitstekende service en beschikt over een eigen onderhoudsteam voor alle toestellen.

Herstelling

Voor alle herstellingen kan u een beroep doen op onze kennis en ons gespecialiseerd team.