TX-2 Zuigercompressor

JAVAC TX-2

Zuigercompressor
230V | 370 L/min | 62Kg

354,00

  • Sterke hobby compressor
  • V-Pomp direct gekoppeld
  • Prijswaardig alternatief
  • Relatief lage geluidslast

De Javac TX eentrapscompressoren onderscheiden zich door de zeer stabiele uitvoering, hun lage geluidslast, lage toerental en de zware gietstalen pomphuizen. Door het gebruik van concentrische kleppen is het netto rendement bijzonder hoog en meer dan 100 liter/pk wat normaliter de maximale capaciteit is voor zuigercompressoren. De compressoren hebben daardoor ook een zeer hoge levensduur.

V: Waar worden de TX-3 compressors geproduceerd ?
A: In CZ-Republiek.

V: Wat houdt die garantie in van 5 jaar ?
A: Bij correct onderhoud en, juist gebruik alles, behalve verplaatsingskosten.

V: Is de garantieperiode van 5 jaar gelimiteerd in draaiuren, ?
A: In principe niet zolang de compressor wordt gebruikt waarvoor hij is voorgeschreven.

V: Waarom moet ik na 50 uur de olie verwisselen met de Nanofix olie die u voorschrijft ?
A: Na 50 uren is de pomp ingelopen en moet de inloopolie verwijderd worden en vervangen door de Nanofix olie. Deze corrigeert de bewegende delen op minuscule foutjes op het gietwerk, en corrigeert deze, zodat de bewegende delen als het ware worden gepolierd. Ook is deze olie voorzien van een waterafstotende component waardoor vermeden wordt dat de olie een mengsel aangaat van water. Deze olie is zeer belangrijk voor een lange levensduur van de compressor en is verplicht m.b.t. de garantieperiode van 5 jaar.

V: Waarom zijn deze compressoren uitgevoerd in Sahara geel ?
A: Dit is de beste kleur om eventuele olielekken vroegtijdig waar te nemen.

V: Waarom is gietstaal beter dan ALU ?
A: Gietstaal zet veel minder en langzamer uit dan ALU, waardoor koppakking problemen vermeden wordt.

V: Waarom zijn de luchtpijpen tussen pomp en ketel voorzien van koelribben ?
A: Belangrijk is dat de lucht gekoeld naar de ketel gaat om condensvorming zo veel mogelijk te vermijden. De koelribben zorgen voor een veel groter koeloppervlak.

V: Waarom weegt deze compressor 120 kg.
A: Deze is uitgevoerd met dikwandige ketel, gietstalen compressor pomp, en een B3 PM motor. Dit draagt allemaal bij aan het gewicht, dit resulteert in een duurzame gebruiksduur.

V: Hoe komt het dat deze compressor met een 4 pk toch loopt met normale zekeringen van 16 AMP.
A: Dit heeft alles te maken met de pm technologie van deze motoren, een exclusiviteit van Javac.

V: Waarom hebben de TX en VX-zuigercompressoren een klein extra keteltje ?
A: Elke compressor zou dit systeem moeten hebben. Dit laat de motor toe om te starten in zero belasting, resultaat. Uw motor gaat veel langer mee, en uw elektriciteitsverbruik daalt.

V: Ik heb vernomen dat de Electro tarieven wijzigen in 2022, iets met een Cos Phi en piekbelasting, wat is de weerslag hierop met een compressor ?
A: Zeer goede vraag ! Zoals hierboven al vernoemd, zorgt de zero belasting van de motor ervoor dat de piekbelasting bijzonder laag ligt. Vandaar ook de mogelijkheid om met een 4 PK motor te werken, in tegenstelling tot alle andere zuigercompressoren, en zeker de hoogtoerige uitvoeringen gaat de TX-3, bijzonder zuinig om met het stroomgebruik, ook zal u veel minder wonden geconfronteerd met de dure piekbelasting, dit gaat u binnenkort zwaar aangerekend worden.

V: Waarvoor dient dat torentje met 2 uitgangen ?
A: Dit is het reduceerventiel waarmee u de uitgaande perslucht kunt regelen in een bereik tussen 3 en 10 bar.

V: Kan ik mijn compressor instellen op een lagere arbeidsdruk, om energie te besparen ?
A: Ja dat kan zeker, met drukschakelaar (prestostaat) van condor (D) kan u eenvoudig uw delta instellen op de door u gewenste druk.

V: Is het belangrijk dat mijn compressor 10 bar persluchtdruk geeft ?
A: Onze TX-3 is vanuit de fabriek afgesteld op 10 bar, maar dit is niet zo belangrijk. Bijna alle persluchttoepassingen zijn afgesteld op 6.2 bar of minder. Veel belangrijker is hoeveel liters per minuut deze geeft, en met een netto-opbrengst van 400 liter zit u op het maximaal mogelijke binnen een spanning van 230 volt mono, (de TX- 3 bis verdubbelt dit debiet)

V: Is deze compressor zwaar genoeg om te zandstralen ?
A: Hangt ervan af wat u wilt gaan doen, met een straalmondstuk van 2 à 3 mm, zal dit volstaan. Gaat u echter luchtgommen of stralen met bv de kleine Ibix ketel, met een mondstuk van 4 mm, heeft u 600 Lit/minuut nodig. Dan dient u uit te kijken naar de TX-3 BIS, met een debiet van 800 liter/minuut of natuurlijk uit te kijken naar een krachtstroom compressor, waar u vrijwel onbeperkt in vermogen kan gaan.

V: Is de TX-3 geschikt om te worden gebruikt met persluchtmachines,
A:  Met een netto-opbrengst van 400 liter kan deze compressor de meeste machines de baas.

V: Hoe lang kan ik deze compressor gebruiken, en wat gebeurt er na continu gebruik ?
A: De DIN-norm stelt dat een zuigercompressor 7 minuten rust moet hebben, en 3 minuten werking, doordat de TX-3 een traag lopende compressor is , heeft u meer ruimte, maar het blijft een zuiger compressor. Bij overmatig gebruik gaat de olie in het carter evaporeren, met gevolg dat de olie begint te “stomen” dan gaat u olielekken waarnemen, maar ook de viscositeit vermindert, waardoor er onherroepelijke schade ontstaat aan de pomp zelf (geen garantie).

V: Kan ik een verlengkabel gebruiken
A: Absoluut maar minimaal een 2.5 mm² sectie.

V: Waar kan ik deze compressor kopen?
A: Er zijn een beperkt aantal handelaars in de Benelux waar u terecht kan, wij kunnen u de dichtstbijzijnde handelaar aangeven op simpel verzoek.

V: Wat is het verschil met een directe gekoppelde compressor en een uitvoering met V-snaar ?
A: In eerste instantie een direct gekoppelde compressor doet minimaal 1500 tpm, maar ook 3000 tpm een mathematische wet geeft hoe hoger het toerental, hoe warmer de lucht, hoe meer condensvorming, en korter de werkingstijd. De TX-3 doet 900 tpm, wat een veel gunstiger effect geeft op de persluchtkwaliteit.

V: Welke kleppen heeft de compressor.
A: In tegenstelling tot de meeste compressoren in de handel zijn onze pompen uitgerust met concentrische kleppen, en niet de vlinderkleppen, waar het rendement veel lager ligt en vandaar de noodzaak om een hoger toerental.

V: Is water in mijn lucht een probleem en kan ik dit voorkomen ?
A: We spreken hier over condensvorming, dit is tweeërlei, enerzijds zal u wekelijks de ketel onderaan moeten het water aflaten. Voorts is er de condensvorming in de perslucht zelf. Om hier tot droge perslucht te komen, dient u nog een extra investering te verrichten met een droger. Zie op onze site welke systemen voor u in aanmerking komen, of vraag raad aan uw verkoper.

V: Ik zie op verschillende sites olievrij compressoren, die in een batterij worden gemonteerd, en die blijkbaar ook een groot volume perslucht geven, is dit dan niet beter dan een TX-3 ?
A: Opletten dit zijn membraamcompressors, met een zeer beperkte levensduur. Veel mensen hebben zich al laten beetnemen, dit soort compressoren kan onmogelijk vergeleken worden met onze TX uitvoeringen, laat ons zeggen dat wij dit catalogeren onder de noemer “speelgoed”.

V: Hoe komt het dat ik de TX compressoren niet vind bij mijn gebruikelijke leverancier waar ik mijn gereedschappen koop ?
A: U moet weten dat de meeste handelsbedrijven zijn gegroepeerd in inkoopcombinaties, en die zijn blijkbaar niet georganiseerd om 1 specifieke compressor op te nemen in hun handelsplatform. Jammer voor de mensen, die dan tevreden moeten zijn met een veel duurdere compressor met minder goede eigenschappen. De TX-3 is een pareltje van techniek dat moet gevonden worden. U heeft het blijkbaar gevonden succes ermee.

V: Waarom is de prijs van de TX-3 onwaarschijnlijk goedkoop toch in verhouding van zijn kwaliteit. En vergeleken met merken als Fini, Contimac, Airpress, Brown, enz. ?
A: Wij zien de TX-3 als een visitekaartje. Ondertussen zijn wij marktleider met meer dan 25.000 compressoren verkocht over de laatste 20 jaar in de Benelux en ver daarbuiten. Veel mensen zijn daar uiterst tevreden van, en dit geeft aanleiding naar een grote interesse naar de rest van onze compressoren.

Bedankt voor je uitleg, succesvol de compressor op 9.5bar afgesteld en de overdrukventielen op 10 bar.
Ik ben onder de indruk van jullie service, mag ook gezegd worden.

Ben Michielsens

Bedankt Jan, heb compressor goed ontvangen.
Het was in ieder geval het wachten waard. Wat een fantastische machine, met het blaaspistool open houdt hij min zijn 8 bar – fantastisch…

Stijn V

Toch even reageren op de aankoop van onze tx 3 compressor, gewoon niet stuk te krijgen, alleen jammer dat hij zo zwaar is
Voor gebruik op een werf moet ge best steeds met 2 man zijn, vroeger kocht ik elke 6 maand een nieuwe compressor
Deze gaat nu reeds 1.5 jaar mee en loopt verder perfect

Vandeweyer Puurs

Heb recent een TX3 compressor aangekocht na lang wikken en wegen. Het is echt een prachtig toestel en zeer degelijk gebouwd, ben zeer tevreden over de kwaliteit en over de afwerking! Bedankt daarvoor.

Christophe V

Ik ben enorm tevreden over de aankoop van de tx 3
Lang gezocht niets gevonden dat op 220 volt voldoende lucht geeft
En dan nog veel goedkoper dan in een ijzerwinkel
Echt goed, zeker aan te raden

Peter Vloerberghs

Beste,

Ik heb een TX-3 waar ik reeds jaren tevreden van ben

Tony De Beuf

Bedankt voor de informatie. Ik wacht op bevestiging van mijn bestelling. Ik stuur je een foto van mijn oude compressor, zeer goede indrukken van het gebruik ervan. Ik hoop dat het nieuwe compressor model nog beter is.

Kiselev I

Sinds kort heb ik een Javac Tx-3 compressor gekocht, tevens heeft een kameraad dezelfde gekocht op m’n aanraden. (robuust en betrouwbaar) We zochten een compressor op 230 volt met een groter debiet (voor zowel het uitblazen van machines, blazen van autobanden tot zandstralen en verfspuiten), en daar is volgens mij voor de TX-3 weinig concurrentie van andere merken. Ik had een 8 tal jaar terug kennis gemaakt met jullie compressoren via een nog andere kameraad, hij had de TX-10 in z’n vrachtwagen om PUR isolatie te spuiten op zolders, vloeren en dergelijke. toen werd me duidelijk dat jullie compressoren gemaakt worden om te blijven.

Matthieu Vanhee

onderhoud

Javac biedt u een uitstekende service en beschikt over een eigen onderhoudsteam voor alle toestellen.

Herstelling

Voor alle herstellingen kan u een beroep doen op onze kennis en ons gespecialiseerd team.