vsd/pm combi schroefcompressor

PM combi schroefcompressor (schroef/droger/ketel)

Werkdruk 10 bar
Reeks van 10 – 30 pk
Debiet van 1150 – 3600 Lt/min

 • Met deze PM technologie realiseert u gemiddeld +40% energiebesparing.
 • De inverter regelt het exacte debiet d.m.v. het variabel toerental 600-3000 tpm
 • IE4 PM-motor, verzekert een extreem hoog rendement
 • Compacte combi uitvoering is zeer praktisch te installeren, voorzien droger met extra filters
 • Bijzonder lage geluidslast van gemiddeld 62 dBa op 0 meter
 • Voorzien van Oliegekoelde IP-55 motor, resulterend in optimale bedrijfstemperatuur
 • Levensduur van de compressor minimaal 15 jaar ongeacht de intensiviteit (24/24/7)
 • Onze PM compressoren kunnen een ingezet worden bij omgevingstemperatuur van 46C°
 • Geen lagers in de PM-motor, (anker zweeft in PM veld) besparing energie & onderhoudskost
 • As 1 op 1 resulteert in 100% energieoverdracht, bespaar hier ook 3% op energiekost
 • Kleuren touchscreen geeft een duidelijke werking van de compressor in real time
 • De PLC heeft naast geheugen ook een registratie van e werking voor een duidelijke analyse
 • PM-motor uit de hoogste beschermingsklasse demagnetisatietemperatuur bij 150 C°
 • De nominale werkdruk in een vrije variabel van 6, 8, 10 BAR in functie van de vraag. Deze functie is niet mogelijk bij een conventionele schroefcompressor. Bij elke bar minder arbeidsdruk bespaart u ingrijpend op uw energiebehoefte
 • Met het oog op de omvorming van de Electro tarieven in 2020, scoort ook deze PM-technologie perfect door zijn zeer lage piekvermogens, wees gewaarschuwd een conventionele compressor scoort hier zeer slecht, en gaat zorgen voor hoge rekeningen

Varianten

PMG Combi 10, 10 bar, 10 pk, 1150 Lt/min

€ 7 008,00 ex BTW

PMG Combi 15, 10 bar, 15 pk, 1800 Lt/min

€ 8 004,00 ex BTW

PMG Combi 20, 10 bar, 20 pk, 2200 Lt/min

€ 9 210,00 ex BTW

PMG Combi 30, 10 bar, 30 pk, 3600 Lt/min

prijs op aanvraag

Technische informatie

Technische fiche

Handleiding

Eigenschappen vsd/pm combi schroefcompressor
 • Nieuwe PM (Permanente Magneet) motoren
 • Bespaar tot 50% op uw energiefactuur
 • Frequentiegestuurde toerentalregeling VSD/PM
 • IP65, gedaan met stof en vochtproblemen in uw compressor
 • Zeer geluidsarm, brengt rust in de werkplaats
 • Minder onderhoudskosten door PM technologie

Waarom kiezen voor de Javac VSD/PM schroefcompressor?

​De Javac VSD/PM (permanente magneet/variabel speed driver) schroefcompressoren zijn leverbaar in een vork van 7.5 KW/132 KW. Ook belangrijk om transmissieverliezen te vermijden is dat de motor mits een flenskoppeling één lijn vormt met de compressor unit. Het resultaat is dat er zeer nauwkeurig perslucht wordt opgewekt in functie van de reële persluchtbehoefte. De combinatie met het revolutionaire ontwerp van de motor met de rotor bestukt met de permanente magneet (NdFeB) resulteert in een energiebesparing die oploopt tot 50% vergeleken met de conventionele schroefcompressoren, Door een grotere bedrijfszekerheid, en het feit dat deze schroefcompressor veel minder energie (warmte) ontwikkeld, resulteert dit in een verlaging van de onderhoudskosten met ook nog eens een factor 40% en dit over zijn volledige levenscyclus.

Onze PM motoren lopen in een oliebad, en zwevend in hun magnetisch veld waardoor er ook geen verliezen zijn op de lagers, meer de IP 55 motor wordt gekoeld door dezelfde oliekoeling van de compressor, de warmte wordt centraal afgevoerd door een temperatuur geregelde en over gedimensioneerde lucht/olie koeler/radiator. Tevens zijn onze VSD/PM compressoren uitgerust met een thermoventiel, om definitief komaf te maken met condensvorming. De geïntrigeerde inverter heeft een uitgebreid en automatisch besturing die het motortoerental regelt samen met de hoog efficiënte frequentieomvormer. Er wordt ook komaf gemaakt met verspilling door stationaire werking of afblaasverliezen tijdens bedrijf. Onze VSD/PM compressoren kunnen starten/stoppen bij een maximale systeemdruk zonder de noodzaak tot afblazen dankzij deze speciale VSD/PM technologie. Meer als gevolg van deze aparte technologie, die definitief afrekent met hoge piekstromen vermijd u tevens boetes van de uw stroomleverancier vanwege stroompieken bij het veelvuldig opstarten, die we van de conventionele schroefcompressoren ervaren. Maar ook bij gebruik op stroomgenerators lijdt dit tot een beduidende lager benodigd vermogen, doordat er een veel lagere piekvermogens worden gegenereerd. Doordat de VSD/PM compressor omgaat met een lagere delta in de werkdruk, worden de verliezen in voorkomende persluchtlekken geminimaliseerd. Onze compressoren zijn conform aan de EMC richtlijn (89/336/EE2).

​De open constructie van onze compressoren draagt bij tot een vlotte toegang aan de verschillende componenten, wat de onderhoudswerkzaamheden tot een minimum herleiden. Het Rotorcomp schroefelement staat voor Duitse degelijkheid. De interne verbindingen zijn uitgevoerd in RVS, standaard geven wij een waarborg van 5 jaar, of 5000 draaiuren. Tenslotte zijn onze PM/VSD schroefcompressoren bijzonder geluidsarm, mits een uitgekiende isolatie in de omkasting.

​Door de combinatie van de VSD/PM technologie is deze compressor nu reeds klaar voor de Europese energierichtlijn 2020. Deze superieure compressor met bijzondere kwaliteiten mag gerust als een revolutionaire technologie beschouwd worden. De werkingstemperatuur is afgesteld op 50 C°, waardoor er ook veel minder restwarmte(energie) verloren gaat. Een ingenieuze aanzuigklep voorkomt schade bij plots stilvallen of bij noodstop.

Alle componenten getuigen van een superieure kwaliteit. De interne luchtverbindingen zijn uitgevoerd in RVS, met schroefkoppeling voor een snelle onderhoudsinterventie. Zo garanderen wij een probleemloos functioneren zonder “overheating” bij volcontinu gebruik. De PM motor met anker uit Nd Feb permante magneten, heeft een levensduur van minimaal 15 jaar, (Max 140 C°).

​De motor met vector control technologie met ultra snelle reactietijd en met softstart vermijdt hoge opstartimpulsie en werkt minder in op de sleet van de bewegende delen. Ogenblikkelijk bij de opstart beschikt de compressor over 100% van zijn koppel, hierbij rekent hij af met alle tekortkomingen van de klassieke E-motor.

​De compressor werkt perfect in een spanningsveld tussen 300 en 440 volt. Bij nullast is er een minimaal energieverbruik, en kan indien u wenst de motor worden gestopt reeds na 5 seconden, om ogenblikkelijk met 100% koppel te herstarten bij persluchtbehoefte. De compressor volgt automatisch de persluchtbehoefte zowel in druk als debiet, wat toelaat om zonder persluchtketel te werken; waardoor u de arbeidsdruk kan fixeren op 6.5 Bar, hierdoor vermijdt u nutteloze drukopbouw in de ketel.

​Het kleuren touchscreen bedieningspaneel is overzichtelijk en laat een gemakkelijke bediening toe alsook een schematische voorstelling van de werking en onderhoudsschema van de compressor. Als optie heeft u de mogelijkheid om uw compressor unit te bedienen vanuit een centrale, al dan niet via internet. De geluidslast van de compressor zit op 52 dBa op 7 meter.

​Deze C serie VSD/PM eentrapsschroefcompressoren worden gebracht in een leveringslijn van 15 tot 75 KW, en vanaf 75 KW is de uitvoering standaard voorzien in tweetrapsschroefcompressoren, hierbij wordt de energiebesparing nog indrukwekkender om met een voorbeeld te stellen, de 75 KW levert een vermogen van 18m³, daar waar een klassieke 100 KW slechts 17 m³ aflevert. Samengevat ligt de terugverdientijd zeer kort tussen de 2 à 3 jaar.

Problematiek

Wie gebruikt perslucht? Perslucht duur?

Wie gebruikt perslucht?

Perslucht is een veelgebruikt medium in de industrie. In Europa gaat naar schatting 10 percent van het gehele industriële energie verbruik naar de productie van perslucht. In België komt dit overeen met 3800 GWh. Perslucht is echter een zeer dure en energieverslindende technologie. Via deze website proberen we enkele tips te geven hoe je minder perslucht kan verspillen. Studies tonen aan dat er 5 tot 50% energie bespaard kan worden in een persluchtinstallatie. De voornaamste besparingsmogelijkheden worden getoond in onderstaande figuur.

​Waarom perslucht?

Pneumatische actuatoren zijn doorgaans goedkoper en eenvoudiger in installatie dan hun elektrische equivalent. Elektrisch gereedschap is vaak zwaarder uitgevoerd dan pneumatisch gereedschap door ingebouwde elektromotor. Perslucht kan eenvoudig opgeslagen worden en gebruikt wanneer nodig. In omgevingen met explosiegevaar kan perslucht een uitweg bieden.

​Perslucht duur?

Ondanks de goedkope en eenvoudige installatie is perslucht een zeer duur medium. Onderstaande figuur toont de kostenverdeling van perslucht. De energiekost is meer dan 70% van de volledige kost. De kostenbesparingen die we op deze websitevoorstellen zijn altijd bedoeld om de energiekost te minimaliseren.
Perslucht is wel degelijk duur, dit komt door verscheidene factoren. Veel energie tijdens het comprimeren van lucht gaat verloren als warmte. Hierdoor is het rendement van een compressor erg laag. De keuze van het type en de grootte van de compressor heeft uiteraard een zeer grote invloed bij dit rendement. Een persluchtinstallatie met een over gedimensioneerde compressor die een groot deel van de tijd onbelast draait zal een veel lager rendement bezitten. In een persluchtinstallatie zijn er steeds zeer veel persluchtlekken aanwezig. Persluchtlekken kunnen als snel 20% bedragen van de gehele productie. De werkdruk wordt vaak te hoog afgesteld waardoor er veel energie verloren gaat. Perslucht moet behandeld worden, gedroogd en gefilterd. Deze behandeling kost uiteraard ook energie. Al deze factoren zorgen ervoor dat perslucht een duur medium is waar nog vele besparingsmogelijkheden zijn.

onderhoud

Javac biedt u een uitstekende service en beschikt over een eigen onderhoudsteam voor alle toestellen.

Herstelling

Voor alle herstellingen kan u een beroep doen op onze kennis en ons gespecialiseerd team.

Javac

voor wie zoekt naar betaalbare kwaliteit