Elektronische persluchtdroger

Javac power heeft 2 elektronische persluchtdrogers in haar programma, enerzijds een condens droger en anderzijds een absorptiedroger. Deze vinden hun toepassing vooral in kleinere installaties, waar het luchtverbruik zich beperkt tot 450 liter en waar de ruimte beperkt is, of er zich andere beperkingen voordoen. Voorts zijn dit prijswaardige alternatieven voor de conventionele drogers. De absorptiedroger vindt vooral zijn toepassing in laboratoriums, met zijn dauwpunt op -40 C° zorgt deze voor zeer zuivere Perslucht. Voor beide machines kan u een uitgebreide handleiding downloaden.

zuigercompressor

condensdroger

zuigercompressor

absorptiedroger

Leasing mogelijk

 

Tarieven vanaf 1%, restwaarde slechts 5%

 

Compressoren & Generatoren

Alle specificaties van de beste compressoren en generatoren, gebundeld in onze catalogus.

Elektronische persluchtdrogers

Werking principe

De Javac elektronische persluchtdroger is uniek in de wereld, door een ingenieus concept van omgekeerde halfgeleiders wordt de lucht over een elektronische koude element gevoerd, en krijgt hierdoor zijn koeling tot het condens punt (3 °C), de werking vereist geen onderhoud, deze droger heeft voorts geen bewegende delen, op uitzondering na van de ventilator, deze elektronische droger is een oplossing voor alle gebruikers van perslucht tot een compressor van 4 PK, als betaalbaar alternatief voor de condens drogers. Het principe is hetzelfde als de conventionele drogers de lucht wordt gekoeld tot onder het condens punt, waarna het condenswater wordt afgevoerd via drainage. Samen met het water worden ook de onreinheden en oliedeeltjes tot 50 micronmeter verwijdert, met als resultaat een zuivere lucht, waarmee u vermijdt dat er problemen optreden, bij uw persluchtgereedschap.

 Plaatsing
De droger dient in een goed geventileerde plaats verticaal opgehangen aan de muur, weg van warmtebronnen, in een omgevingstemperatuur van 15 tot 38 C°, er mag ook geen (regen)water in contact komen met de droger, en ontvlambare producten alsook corosieve gassen zijn verboden, als de temperatuur van de perslucht te hoog zou zijn is het raadzaam een pre filter te monteren, dit bevorderd de werking van de droger, en het rendement zal aanzienlijk hoger liggen, als regel kan u stellen hoe verder de droger van de compressor staat hoe lager de temperatuur en hoe hoger het rendement, Vermijdt dat de ventilator wordt afgedekt, en laat minimaal een spatie open van 8 cm, om voldoende lucht te ventileren, de droger wordt standard geleverd met een autodrainage die u zelf kan instellen

Gebruik
De droger dient opgestart te worden alvorens u de compressor opstart, de droger heeft ongeveer 30 seconden nodig om zijn pre-koelingsproces op te starten, u wacht best 1minuut nadat de droger in werking is om de perslucht te gebruiken, als u stopt met uw compressor volgt u dezelfde sequentie in omgekeerde volgorde dus compressor stop en dan pas de droger uitstellen, dit mag reeds na 10 sec. De droger heeft een standaard 230 volt mono nodig en heeft voldoende aan 350 watt . tijdens het droogproces zal u merken dat het condenswater zich automatisch verwijdert, best kan u een slangetje voorzien naar een opvangbak, wij wijzen er uw aandacht dat het gedraineerde water valt onder de gevaarstoffenwet, en moet verzameld worden, en mag niet in het milieu terechtkomen (riool)

Javac

voor wie zoekt naar betaalbare kwaliteit