Ontdek onze lasapparatuur op maat en koop ze onmiddellijk aan in onze webshop! Hieronder ontdekt u welke apparaten het beste passen binnen uw specifiek toepassingsgebied

Er zijn verschillende toepassingen waarvoor u een lasapparaat kunt kopen. Als u bijvoorbeeld een auto of motor wilt herstellen of opknappen, zal u deze apparatuur zeker kunnen gebruiken. Toch zijn er ook heel wat hobbyisten – bijvoorbeeld kunstenaars – die dergelijke toestellen gebruiken: bijvoorbeeld voor de creatie van een metalen sculptuur.

Ontdek als de bliksem ons uitgebreide aanbod van apparaten en maak uw keuze in onze webshop!

Het TIG, MIG, MAG of MMA lasapparaat: welk type kiest u best?

Als u lasapparatuur gaat kopen, heeft u keuze uit allerlei types. Bij Javac maken we deze indeling:

 

  • 1. MIG/MAG
  • 2. MMA
  • 3. TIG

 

U weet niet welke lasapparatuur het meest geschikt is voor uw toepassing? Hieronder volgt alvast een woordje uitleg. Zo maken we u wegwijs doorheen deze complexe wereld. U hebt toch nog een vraag? Dan kunt u steeds terecht bij Javac voor een vrijblijvend, informatief gesprek! Of vraag rechtstreeks een offerte aan: dat kan ook natuurlijk!

1. Een MIG/MAG lasapparaat kopen? Dit is waarvoor u dergelijke lasapparatuur gebruikt:

Het MIG/MAG lasapparaat is geschikt om staal, RVS én aluminium toepassingen te lassen. Eigenlijk staat dit begrip voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas. In principe zijn ‘MIG’ en ‘MAG’ twee verschillende soorten, maar omwille van technische reden beschouwt men de apparaten toch als eenzelfde soort.

Bij dit lasproces wordt een boog onderhouden tussen het uiteinde van de lasdraad en het feitelijke werkstuk. De boog en het smeltbad worden beschermd door een gasstroom van inert of actief gas. Dit soort apparaten worden voornamelijk stationair gebruikt. Idealiter past u ze dan ook voor uw onderhoudsatelier, constructie-atelier, garage of algemene laswerken.

Het grote voordeel van deze lasapparatuur? Ze zijn enorm veelzijdig en uiterst snel. En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie. En de geweldige laskwaliteit, natuurlijk!

Kijk snel in onze webshop voor MIG/MAG lasapparaten en kies voor kwaliteit.

2. Het MMA lasapparaat gebruiken? Ontdek hoe het in zijn werk gaat:

MMA (ook wel elektrodenlassen of handlassen genoemd) is eigenlijk een lasproces waarbij de elektrische boog onderhouden wordt tussen het uiteinde van de beklede laselektrode en het werkstuk. De productiviteit ligt iets lager dan bij MIG/MAG en toch is dit lasproces zeer populair. En dat onder meer vanwege de multi-inzetbaarheid op moeilijk bereikbare plaatsen. U gebruikt het MMA lasproces best in de algemene metaalverwerking, constructie en scheepsbouw.

Ontdek vandaag nog ons aanbod van kwalitatieve MMA-lasapparatuur en maak uw keuze in onze webshop!

3. Een TIG lasapparaat aankopen? Lees eerst even waarvoor u dit soort lasapparaten best gebruikt:

Het TIG-lassen is een specialere lastechniek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een niet-afsmeltende wolfraamelektrode. Lassers gebruiken deze techniek voornamelijk voor zeer cosmetische taken. Daarnaast wordt deze lastechniek toegepast op laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes. Ook deze methode wint aan populariteit, omwille van de vooruitstrevende technologieën!

Bekijk snel ons aanbod van TIG-lasapparaten en maak uw keuze in onze webshop. Snel en efficiënt!

Tig lassen is een zeer speciale techniek die aan populariteit wint. Met deze vooruitstrevende technologie kunt u onder anderelaaggelegeerd staal lassen