Leasing mogelijk

 

Tarieven vanaf 1%, restwaarde slechts 5%

 

Compressoren & Generatoren

Alle specificaties van de beste compressoren en generatoren, gebundeld in onze catalogus.

Javac compressoren

JAVAC COMPRESSOREN GETUIGEN VAN EEN UITSTEKENDE PRIJS/KWALITEIT VERHOUDING INCL. 5 JAAR FABRIEKSGARANTIE

De Javac compressoren onderscheiden zich o.m. door het gebruik, van dikwandige ketels met een antiroestbehandeling aan de binnenzijde, die het doorroesten van de perslucht tank quasi onmogelijk maakt. In tegenstelling tot andere fabrikaten gebruiken wij de B3/IE2 industriemotoren die met een normaal koppel de compressor kunnen laten functioneren zelfs in een 24/24/7/7 cyclus!! De VX en TX serie compressors zijn tevens voorzien van een interbuffer, aanwezig in het persluchtvat waardoor een hoge opstart tegendruk vermeden wordt.

​De in CZ geproduceerde gietstalen compressorpompen, zijn uitgerust met concentrische kleppen wat hun toelaat om tegen lage toerentallen te draaien tussen de 650 en 950 tpm. Wat op hun beurt dan weer garant staat voor hoog kwalitatieve waterdamparme perslucht. Dit in tegenstelling tot de meestal in ALU uitgevoerde persluchtpompen die voorzien zijn van vlinderkleppen die om het zelfde rendement te halen veelal rond de 1400 tpm draaien, met alle negatieve gevolgen die dit meebrengt naar persluchtkwaliteit en levensduur van de compressor.

Gemiddeld hebben de Javac compressoren een netto rendement van 100 liter/minuut bij 8 Bar voor de eentrapscompressors, 30% minder biji de tweetrapscompressoren. Om de temperatuur van de perslucht zo laag mogelijk te houden worden de persluchtverbindingen tussen cylinders en ketel voorzien van ALU koelvinnen.

​Alle compressoren zijn voorzien van een thermische schakelaar om de motor te beschermen. De verrijdbare compressoren zijn voorzien van een stevig onderstel en dito wielen, wat toelaat om deze compressoren veelvuldig te verplaatsen zonder schade.

De compressoren worden standaard geleverd zonder een ster-driehoekschakelaar. Om piekvermogens te vermijden is het aangeraden om deze compressoren uit te rusten met een betaalbaar Softstartsysteem (zie wisselstukken & accessoires). Tenslotte wijzen wij u nog op het gebruik van Javac compressorolie die gegarandeerd het water afscheidt van de olie in het carter.

​​

Wij onderscheiden 3 verschillende uitvoeringen:

Eentrapscompressoren TX serie, verkrijgbaar van 3 pk 220 tot 15 pk 220/380 veelvuldig gebruikt voor het atelier in het algemeen, waar her erop aan komt om relatief veel perslucht te voorzien. In 220 volt verkrijgbaar met een dubbel Nano-motor met debiet 650 liter netto, deze compressoren met een debiet tot 1500 liter zijn uitermate bedrijfszeker, goedkoop in aanschaf en onderhoud, en nog steeds de meest gangbare compressoren.

​Tweetrapscompressoren VX serie, verkrijgbaar met een motor van 7.5 PK en 10 PK , op , 3x 220/380 volt , deze verschillen van de TX serie door hun hogere werkdruk van 12 bar (Max. 14 bar) in hoofdzaak in gebruik door bandencentrales of transporteurs die hun vrachtwagenbanden dienen op te pompen tot 9 tot 10 Bar, doordat steeds 1 cilinder wordt opgeofferd om de extra druk te bereiken heeft dit zijn gevolg in een minder hoog persluchtdebiet.

​Geluidsarme compressoren SL serie, hiervoor gebruiken wij de opbouw van een tx compressor ingebouwd in een geluiddempende omkasting, heeft u nood aan een stille werkomgeving, dan is dit een oplossing, hou er wel rekening mede dat deze SL-serie of dient gekoppeld te worden aan een verticale persluchttank, verbonden met flexibel

Javac

voor wie zoekt naar betaalbare kwaliteit