nanomag 4-11 kW

Permanente magneet

Nanomag generator

4 – 11 kW | 220/380 V

Varianten

NM-5000-A, 4kW, 3000 tpm, 220V

€ 1800,00 ex BTW

NM-7500-A, 6 kW, 3000 tpm, 220V

€ 2980,00 ex BTW

NM-8500-B, 6 kW, 3000 tpm, 220/380V

€ 2980,00 ex BTW

NM-11000-B, 9 kW, 3000 tpm, 220/380V

€ 5750,00 ex BTW

Technische informatie

Nanomag technologie (NL)

Synchrone PM alternatoren

Eigenschappen nanomag 4-11 kW
  • Gestabiliseerde output voorkomt schade aan elektronica
  • Geen problemen met piekvermogens
  • Zeer zuinige verbruik
  • Voorzien van verliesstroomschakelaar
  • Elektronische urenteller
  • De ideale werfcompressor
  • Ook zeer geschikt als noodstroomgenerator voor huishoudelijk gebruik
  • Kan kortstondig 150% van vermogen leveren zonder gevaar
  • Lange levensduur van de motoren

Javac Nanomag generatoren

De Nanomag PM generatoren in de 3000 tpm uitvoering zijn verkrijgbaar 3 versies met een vermogen van 6 tot 9 KW nominaal, door de gestabiliseerde voeding ook zeer geschikt als noodstroomaggregaat voor residentieel gebruik, de voornaamste kenmerken van de nanomag generators zijn het vermogen om hoge piekvermogens te neutraliseren, en een zeer stabiele output, belangrijk voor alles wat met elektronica te maken heeft (geluidsinstallaties, compressoren, lichtorgels, lassen, hydraulische units, etc.)

​De NM-5000 is een benzine uitvoering met 2 uitgangen 220 volt 12 Amp, dit is een oplossing naar gewicht toe

De NM-7500-A, is een 230 volt mono uitvoering, met 2 uitgangen 16 AMP en 1 uitgang 25 AMP Kan deze machine met gemak elke gebruiker aan op 230 volt.

​De NM-8500-B, is een 3 x 400 volt uitvoering (1 uitgang 400 volt + 2 uitgangen 230 volt) zorgt deze technologie ervoor dat u in staat bent om met deze machine moeiteloos een 5.5 KW (7.5PK) motor te starten.

​De NM-11000-B is een krachtstroomgenerator met een 2 cilinder watergekoelde motor, deze krachtpatser kan energie leveren waar normaal een 15 of zelfs 20 kva generator aan te pas komt

​Voor gebruik in foodtrucks, of servicewagens waar een zware compressor en andere machines moeten bediend worden is dit een uitmuntende oplossing, gezien zijn compacte maatvoering en laag gewicht. Standaard zijn deze Nanomag generatoren uitgerust met een elektrisch startsysteem (incl. batterij) afstandsbediening (optie) is mogelijk. Deze machines voldoen aan de strengste Europese keur o.m. met een verliesstroomschakelaar, een elektronische urenteller, en aparte aarding lus.

​De levensduur van de luchtgekoelde motoren moet u rekenen op 5000 draaiuren, waarna u gewoon de motor vervangt, voor een tweede schijf van 5000 draaiuren. De watergekoelde motor heeft een verwachte levensduur van 10.000 draaiuren Het verbruik voor de 7500 is ongeveer 1 liter per uur bij vollast, voor de andere machines licht dit iets hoger. Verwacht u langere standtijd van uw motor moet u uitkijken naar een 1500 tpm watergekoelde motor, maar de gewichtsklasse en omvang zijn dan weer een probleem voor mobiele werkplaatsen.

Reactieve belasting

generator, hoe zit dat nu?

NOMINAAL-vermogen, of het vermogen dat een generator kan produceren voor een langere tijdsperiode, dit is het vermogen van de generator als aangeduid vermogen, houd rekening dat dit 90% bedraagt van het maximale vermogen, sommige bedrijven adverteren met dit vermogen wat zuivere concurrentievervalsing is. Stellen wij als voorbeeld dat 4.2 KW-generator, tijdens korte tijd u een vermogen kan geven van 4200 + 400 watt = 4600 watt, deze generator gebruikt u best voor een maximaal vermogen van 4000 watt, dus in lampen uitgedrukt 40 lampen van 100 watt, ook al omdat de gebruikscurve van uw motor in de hoogte schiet bij volbelasting

​Belastingtypes
In het vorige voorbeeld zijn de lampen de BELASTING van de generator. Een 4200 Watt generator kan ten hoogste een belasting van niet meer dan 4600 Watt maximum aan.

​Weerstandsbelasting
Het “lampen” voorbeeld wordt een WEERSTAND type van belasting genoemd en het benodigd VERMOGEN, is gemakkelijk te begrijpen. Andere WEERSTAND types van belasting zijn zaken als toasters, convectie ovens, kookplaten, krulijzers, koffiemakers, stereo’s en Tv’s. WEERSTANDSBELASTING is gewoonlijk toegepast in toestellen zonder elektrische motor. Weerstandsbelasting = 1 x Vermogen.

​Weerstands & reactieve belasting
Andere koek wordt het met de reactieve belasting, dit behelsd meestal een elektrische motor. Sommige huishoudtoestellen zoals kookvuren en koelkasten hebben interne ventilators die intermitterend in werking treden, daarom is extra vermogen nodig om de ventilator te starten. Een ander voorbeeld zijn elektrische gereedschappen. Een toestel of werktuig met een REACTIEVE-belasting kan tot driemaal meer vermogen (KW) nodig hebben om te STARTEN dan dat het nodig heeft bij het lopen.

​Weerstandsbelastingen
De vergelijking toont de relatie tussen WATTS, VOLTS en AMPS aan in een ZUIVERE WEERSTANDSBELASTING. Als U een van de twee variabelen kent, kan het derde berekend worden. Voorbeeld: U wenst een generator om een 1000 Watt schijnwerper te voeden. Het toestel is 220V en vraagt 1000 Watt vermogen. De vergelijking gebruikend, kunnen we uitrekenen dat de schijnwerper 4.3 AMP elektrische stroom zal trekken. Voor Reactieve belastingen, toont de vergelijking slechts een algemene relatie tussen Watts, Volts en AMP, omdat de vermogenseisen voor REACTIEVE-belastingen verandert met de Besturingscondities. Reactieve belasting = Volt x AMP = Watt

​Reactieve belastingen
Om de keuze van de juiste generator voor REACTIEVE belastingtypes te bepalen, moet U rekening houden met de 3 manieren van besturing:
STARTFASE – de elektrische motor heeft méér vermogen nodig om te starten.

Het vermogensvereiste kan tot 5 X het nominale startvermogen bedragen
WERKING- het vermogen nodig om de elektrische motor te laten lopen ééns dat hij gestart is.
BELASTING – Wanneer de elektrische motor belast wordt en er meer koppel dient voorzien te
Worden. Dit is echter niet toepasbaar voor de meeste huishoudtoestellen.

MET DE NANOMAG GENERATOREN HOEFT U WEINIG OF GEEN REKENING TE HOUDEN MET DE REACTIEVE BELASTING

Reviews

Onze klanten aan het woord

Ik ben woonachtig in Lede, en heb mij in september vorig jaar een Nanomag noodstroomgenerator gekocht
Uit angst voor de stroomuitval die was verteld op de tv, mijn oude moeder woont in bij mij en haar enige interesse is om van s’morgens tot s’avonds naar tv te kijken. Mijn buurman van de gazettenwinkel had zich bij de Makro een Chinese dieselgenerator gaan kopen, voor weinig geld, maar zijn Panasonic plasma tv. Was direct kapot bij het opzetten van de programma’s, ik heb identiek dezelfde plasma tv, uiteindelijk heb ik op uw site gelezen over uw Nanomag generator
U gaf mij de ijzersterke garantie dat ik met tv geen problemen zou hebben, meer nog u zou mijn tv zelfs vergoeden, moest die kapot zijn gegaan, Dat vond ik straffe kost, en inderdaad mijn Panasonic tv werkt perfect, zelfde scherp beeld als in de priseDe gazetteman gat er nu ook een komen halen, ik maak reclame voor u hé, dat had ik u beloofd
De stroom mag voor mijn part nu weg vallen…

Rene de Bakker

Groot was onze verbazing, dat wij ten einde raad bij de javac nanomag 7500 generator uitkwamen, wij hebben nl een industriële stofzuiger voor schoorstenen te reinigen, deze heeft 6500 Watt op 220 volt met 2 zware motoren, alles wat wij hadden getest viel tegen ofwel te klein of te zwaar .Deze generator werkt prima, en ik heb de indruk dat er nog wat bij kan, in elk geval loopt deze generator zeer stabiel, wij gaan nu alle kuisploegen uitrusten met deze generator, elkeen mag mij gerust contacteren

VSB machines
Overpelt
0495 21 86 36

VSB Machines

De nanomag NM-7500 B generator en compressor motor van 4kw werken perfect te samen gisteren bijna 10 u aan één stuk gedraaid zonder problemen aan max. belasting, (zandstralen) zeer tevreden van .,nu is alles goed .ik ben een zeer tevreden man, alvast bedankt.

Erwin Bral

Het is vandaag 23 december 2015, en ik ben verheugd om te melden dat

Ik vandaag 10.000 uren op mijn teller heb staan van mijn nanomag 7500 A
Ik moet nu wel elke week wat olie bijvullen, maar het verbruik blijft verbazend laag
Met minder dan 1 liter per uur rode mazout. Ik ben schipper, en al mijn collega’s kopen zich
Die kipor ’s enz. met AVR , maar ik zie ze zelden meer dan 1000 uren draaien
Zonder fratsen, geef mij dan maar een Nanomag dat komt er dubbel en dik uit

Ben MS Poseidon

Voor onze Service truck
Finaal de oplossing gevonden
Nanomag benzine 5 KW
Probleemloos compressor 4 PK + haakse slijpmolen, onvoorstelbaar
Chapeau voor Javac !

De Weser Volvo Putte

Goede dag ,heb de generator gisteren uitvoerig getest.

Zeer tevreden van resultaat presteert goed en maakt weinig lawaai.

Ik ben blij met mijn aankoop.

Dank U

marcel@airservice.be

Marcel Airservice

Ik heb de nodige aansluitingen aan mijn circuit voorzien en de zaak uitgetest. De generator trekt mijn volledige installatie, inclusief twee diepvriezers, twee frigos, casette, waterpomp, chauffage, verlichting en zelfs een kookplaat van 2000w. Dan heb ik ook mijn LED tv en mijn pc ingeschakeld en alles werkt feilloos!

De aanschaf van een Nanomag generator was dus een schot in de roos en laat mij toe, in geval van stroomonderbreking mijn volledig huis te laten functioneren.

Victor de Mol

Doordat we niet mochten vissen met coronamaatregelen

is de stroomgroep NM 8500 nog niet heel veel gebruikt. 

Tot nu toe heel tevreden over het toestel.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Gino Verstichel

 

0494/246.332

Gino Verstichel

onderhoud

Javac biedt u een uitstekende service en beschikt over een eigen onderhoudsteam voor alle toestellen.

Herstelling

Voor alle herstellingen kan u een beroep doen op onze kennis en ons gespecialiseerd team.

Javac

voor wie zoekt naar betaalbare kwaliteit