nanomag 13-40 kW

Permanente magneet

Nanomag generator

13 – 40 kW | 230/400 V

Varianten

NM 13 D | 13 kW | 16 kVA | 1500 tpm | 230/400 V

NM 18 D | 18 kW | 23 kVA | 1500 tpm | 230/400 V

NM 24 D | 24 kW | 30 kVA | 1500 tpm | 230/400 V

NM 30 D | 30 kW | 38 kVA | 1500 tpm | 230/400 V

NM 40 D | 40 kW | 50 kVA | 1500 tpm | 230/400 V

Technische informatie

Nanomag technologie (NL)

Synchrone PM alternatoren

Eigenschappen nanomag 13-40 kW
  • PM (permante magneet) generators vermijdt u over dimensionering capaciteit bij hoge piekbelasting
  • Verkrijgbaar in vermogens tussen 13 en 30 KW
  • Stofdichte IP 65 alternator garandeert een lange levensduur
  • Snelle terugverdieneffecten op onderhoud en brandstofkosten
  • Motoren naar keuze EURO 2, EURO 4 of EURO 5 uitvoering
  • Bv een 22 KW hydraulische unit heeft “power” op overschot bij een NM 30 genset
  • PM, de oplossing voor alle niet-lineaire vermogens (compressors, ovens, pompen, enz.)

Synchrone PM Alternatoren (permanent magnetisme)

Een “conventionele wijsheid” leert ons dat een generator bij het aansturen van niet-lineaire belastingen voorzien dient te worden in een meetkundige overdimensie factor van 2 tot 8 x de nominale capaciteit! Wetende dat deze “wijsheid” op géén vaste richtlijn steunt en eerder een technisch vak-consensus is lopen deze aanbevelingen dikwijls uit tot dure overdimensionering van de generator in kwestie. Zelfs als bij niet-lineaire belastingen de overdimensionering zich maar tot factor 2 beperkt, leidt dit tot onnodige installatie, operationele en periodieke onderhoudskosten, niet in het minste doordat de generator lange tijd onderbelast draait! Niet-lineaire en andere elektronische belastingen eisen vaak een hogere graad van stabiliteit in spanning en frequentie dan bijvoorbeeld bij lineaire belastingen. Soms wordt er vergeten dat een generator geen equivalent is van een netstroombron. Bij zware piekbelasting en dode momenten is het totaal niet ongewoon dat er voor korte periodes spanningsvallen van 5% en meer optreden met frequentie fluctuaties van om en bij de 10 à 15 Hz! De meeste gebruikers stellen zich hierbij geen vragen meer! In de praktijk blijft dit fenomeen van overdimensie gepaard gaan met veel te hoge werkingskosten! Wie investeert in de onze PM-technologie maakt zich los van deze klassieke problemen! De PM-technologie biedt zonder compromis & beperkingen de beste oplossing voor uw niet-lineaire belastingen! Vanaf nu rekent u af met de aloude problemen, en worden de elektrische prestaties ruimschoots opgevoerd. Zo is de spanning en frequentie stabiel, dit gepaard gaande aan een perfect actief en reactief uitgaand vermogen! Hierdoor zijn capacitieve en inductieve belastingen voor deze alternatoren totaal geen probleem. Meer, vergeleken met de klassieke elektromagnetische alternatoren hebben de PM-alternatoren, een merkelijk hogere dynamiek, Dit maakt van de PM alternator een “Hightech” super-efficiënte en energiebesparende alternatief die garant staat voor extreem hoge en ongekende prestaties. Met een energiebesparing die oploopt tot +50% (eenzelfde toepassingen ziet u nu ook in de PM schroefcompressoren, met dezelfde hoge energiebesparingen) De PM alternator is op dezelfde manier opgebouwd rond een stator en veldwikkeling als de conventionele alternator, Het anker is uitgevoerd in een ALU-legering, voorzien van ingekapselde hoogwaardige NdFeB magneten, hierdoor creëert het zijn permanent magnetisch veld, in tegenstelling tot de klassieke generators waar het magnetisch veld dient geactiveerd te worden. De behuizing is compact en gebruikt dezelfde SAE maten. Door een gepatenteerde motor/alternator connectie bekomt men, de IP 55, isolatieklasse, wat maakt dat de impact van stof en vocht geneutraliseerd wordt.

​Belangrijk tenslotte is het feit dat wij er als enige in geslaagd zijn om de PM-technologie toe te passen bij generatoren zonder gebruik te maken van een inverter, wat de prijs gevoelig drukt, maar ook dat deze alternatoren uitermate bedrijfszeker zijn. Aan deze technologie zijn jaren van intensief onderzoek voorafgegaan, met resultaat: een complete lijn van PM-alternatoren in 3000 tpm voor vermogens tot 9 KW en 1500 tpm voor de vermogens van 13 tot 60 KW.

De prijszetting voor de PM-technologie is evenwel duurder dan de conventionele alternatoren, maar als dan in beschouwing wordt genomen dat de efficiëntie van de generator verhoogt met een factor 50%, resulterend in een besparing op brandstof, logistiek, en onderhoud. Dan is deze meerkost verwaarloosbaar, zeker daar waar de problematiek zich voordoet zoals hierboven beschreven van de niet-lineaire belasting.

Reactieve belasting

generator, hoe zit dat nu?

NOMINAAL-vermogen, of het vermogen dat een generator kan produceren voor een langere tijdsperiode, dit is het vermogen van de generator als aangeduid vermogen, houd rekening dat dit 90% bedraagt van het maximale vermogen, sommige bedrijven adverteren met dit vermogen wat zuivere concurrentievervalsing is. Stellen wij als voorbeeld dat 4.2 KW-generator, tijdens korte tijd u een vermogen kan geven van 4200 + 400 watt = 4600 watt, deze generator gebruikt u best voor een maximaal vermogen van 4000 watt, dus in lampen uitgedrukt 40 lampen van 100 watt, ook al omdat de gebruikscurve van uw motor in de hoogte schiet bij volbelasting

​Belastingtypes
In het vorige voorbeeld zijn de lampen de BELASTING van de generator. Een 4200 Watt generator kan ten hoogste een belasting van niet meer dan 4600 Watt maximum aan.

​Weerstandsbelasting
Het “lampen” voorbeeld wordt een WEERSTAND type van belasting genoemd en het benodigd VERMOGEN, is gemakkelijk te begrijpen. Andere WEERSTAND types van belasting zijn zaken als toasters, convectie ovens, kookplaten, krulijzers, koffiemakers, stereo’s en Tv’s. WEERSTANDSBELASTING is gewoonlijk toegepast in toestellen zonder elektrische motor. Weerstandsbelasting = 1 x Vermogen.

​Weerstands & reactieve belasting
Andere koek wordt het met de reactieve belasting, dit behelsd meestal een elektrische motor. Sommige huishoudtoestellen zoals kookvuren en koelkasten hebben interne ventilators die intermitterend in werking treden, daarom is extra vermogen nodig om de ventilator te starten. Een ander voorbeeld zijn elektrische gereedschappen. Een toestel of werktuig met een REACTIEVE-belasting kan tot driemaal meer vermogen (KW) nodig hebben om te STARTEN dan dat het nodig heeft bij het lopen.

​Weerstandsbelastingen
De vergelijking toont de relatie tussen WATTS, VOLTS en AMPS aan in een ZUIVERE WEERSTANDSBELASTING. Als U een van de twee variabelen kent, kan het derde berekend worden. Voorbeeld: U wenst een generator om een 1000 Watt schijnwerper te voeden. Het toestel is 220V en vraagt 1000 Watt vermogen. De vergelijking gebruikend, kunnen we uitrekenen dat de schijnwerper 4.3 AMP elektrische stroom zal trekken. Voor Reactieve belastingen, toont de vergelijking slechts een algemene relatie tussen Watts, Volts en AMP, omdat de vermogenseisen voor REACTIEVE-belastingen verandert met de Besturingscondities. Reactieve belasting = Volt x AMP = Watt

​Reactieve belastingen
Om de keuze van de juiste generator voor REACTIEVE belastingtypes te bepalen, moet U rekening houden met de 3 manieren van besturing:
STARTFASE – de elektrische motor heeft méér vermogen nodig om te starten.

Het vermogensvereiste kan tot 5 X het nominale startvermogen bedragen
WERKING- het vermogen nodig om de elektrische motor te laten lopen ééns dat hij gestart is.
BELASTING – Wanneer de elektrische motor belast wordt en er meer koppel dient voorzien te
Worden. Dit is echter niet toepasbaar voor de meeste huishoudtoestellen.

MET DE NANOMAG GENERATOREN HOEFT U WEINIG OF GEEN REKENING TE HOUDEN MET DE REACTIEVE BELASTING

onderhoud

Javac biedt u een uitstekende service en beschikt over een eigen onderhoudsteam voor alle toestellen.

Herstelling

Voor alle herstellingen kan u een beroep doen op onze kennis en ons gespecialiseerd team.

Javac

voor wie zoekt naar betaalbare kwaliteit